Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Duitse natuurgenezer Klaus Ross veroordeeld tot 2 jaar voorwaardelijk

  •  
15-07-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Klaus Ross
Natuurgenezer Klaus Ross is veroordeeld tot 2 jaar voorwaardelijke celstraf. Het Duitse openbaar ministerie heeft maandag voor de rechtbank in Krefeld in eerste instantie drie jaar cel geëist tegen de alternatieve genezer. Justitie houdt de man verantwoordelijk voor de dood van drie patiënten, onder wie een 55-jarige Nederlander uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg.
In een laatste woord aan de rechters verklaart Ross "vreselijk veel spijt" te hebben van wat er allemaal is gebeurd om vervolgens in tranen uit te barsten.
In 2016 behandelde Ross Nederlandse kankerpatiënten in zijn kliniek in het Duitse Bracht, net over de grens bij Venlo. Naast de man uit Apeldoorn, stierven ook nog twee vrouwen. Ze kregen van Ross een te hoge dosis van een glucoseremmer toegediend.  Dit gebeurde door een onnauwkeurige weegschaal, aldus justitie. Ross zou ook niet hebben gecontroleerd of de op het lichaamsgewicht van de patiënten afgewogen dosis wel klopte.
In augustus 2016 was  Klaas Tulp  te gast bij ons aan tafel. Hij leed aan alvleesklierkanker, met zeer slecht perspectief. Tulp vertelde destijds te geloven in de genezende gaven van Ross. Op gronde van zijn gevoel en verstand weigerde hij chemokuur en koos voor de alternatieve behandeling van Ross. Tulp was volgens de reguliere geneeskunde uitbehandeld, dus hij had naar eigen zeggen niets meer te verliezen. Na een ziekbed van ruim een half jaar is Klaas Tulp in september 2016 overleden.
De voormalig compagnon van Ross, André Hartel, was de oprichter van de kliniek. Hij was in augustus 2016 te gast om over zijn oud-collega te praten. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.