Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Drie complottheorieën op een rij

  •  
03-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2408 keer bekeken
  •  
maanman goed
Het is allemaal gespeeld. Dat zeggen aanhangers van samenzweringstheorieën over het optreden van de zeventienjarige David Hogg. Hij overleefde de schietpartij op een school in Florida en zet zich nu actief in tegen wapenbezit.

Complotdenkers denken dat hij door zijn vader, een voormalige FBI-agent, geïnstrueerd is om kritiek te uiten op de regering. “Hij is een acteur, die andere mensen moet mobiliseren”, zeggen zij. 
It’s the ultimate right-wing conspiracy! The radical gun reform kids are not just sponsored by Hollywood elite, they are *physically morphing into the Hollywood elite*! Next David Hogg will shape shift into Leo DiCaprio and start pushing electric cars! ???? Jesus take the wheel!
#UnlikelyThingsToCongratulate Congratulations for lying about your whereabouts while standing on the graves of 17 dead students to push an anti-American agenda.

These 2 clips prove you have zero credibility. You can’t be in AP Environmental class AND be at home at the same time. pic.twitter.com/OUkGt2xhGx
Samenzweringstheorieën zijn van alle tijden. We zetten hier drie opvallende en minder bekende theorieën op een rij. 

1. De 'maanmannetjes' na de Bijlmerramp

In 1992 stortte een vliegtuig van een Israëlische vliegtuigmaatschappij neer op flatgebouwen in de Bijlmer. Na de Bijlmerramp werden ‘mannen in witte pakken’ gespot. De witte mannen zorgden voor een hoop speculatie. Wie waren die ‘maanmannetjes’? Die vraag leidde tot verscheidene complottheorieën: het zijn Israëli’s van de Israëlische geheime dienst, die overblijfselen van de militaire lading afvoerden. Anderen beweerden dat het geen uranium was, maar genetisch gemanipuleerd mycoplasma. Het zouden ook medici van het Rode Kruis kunnen zijn, of medewerkers van Transavia Airlines. In totaal zijn er zo’n negentig theorieën over deze ‘maanmannetjes’.

2. De ziekte van Lyme is een biowapen van het leger

Symptomen van de ziekte van Lyme zijn vermoeidheid, pijn of concentratiestoornissen. In een artikel op de website ‘worldunity.me’ is te lezen dat deze ziekte niet zomaar is ontstaan. Volgens de site is de ziekte van Lyme een ‘biowapen, ontworpen door het leger om tijdens gevechten tegen de vijand te gebruiken’. Dat zou de Amerikaanse regering nu hebben toegegeven. Artsen en wetenschappers die de ziekte willen behandelen en onderzoeken worden volgens de website vervolgd door ‘door de overheid gesteunde organisaties in de VS, Europa en elders’.  

3. Onzichtbare machten manipuleren het weer

Klimaatverandering ontstaat door onzichtbare machten die het weer manipuleren door middel van ‘chemtrails’ (giftige stoffen die uit vliegtuigen worden gesproeid) en andere technieken om droogte te creëren en ons voedsel te vernietigen. Dat stelt evangelist Howard-Browne. Dat gebeurt al sinds de Tweede Wereldoorlog volgens hem.
Vanavond is George van Houts te gast bij Pauw. Hij heeft een eigen voorstelling waarin hij vertelt over een aantal ‘conspiracies’ die tientallen jaren later waarheid bleken te zijn. 

Klik hier voor het laatste nieuws!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.