Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Doneer voor alvleesklierkankeronderzoek

  •  
28-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Chirurg en onderzoeker Casper van Eijck werkt al meer dan 25 jaar in het Erasmus Medisch Centrum met alvleesklierkankerpatiënten. In al die jaren zijn er standaard drie opties zodra de diagnose is gesteld: chemotherapie, bestraling en soms een operatie, maar meestal is het daar al te laat voor. Erg effectief zijn de behandelingen niet: op dit moment sterft 93% procent van alle alvleesklierpatiënten en vaak al binnen een half jaar.
Vanaf 1 november start Van Eijck de poli immunotherapie voor patiënten met alvleeskliertumoren. Een hele nieuwe, innovatieve aanpak  waarbij eigen gezonde cellen worden geactiveerd en ingezet tegen de kwaadaardige tumorcellen met behulp van virussen. Het onderzoeksteam van Casper is ervan overtuigd dat deze therapie voor grote doorbraken kan zorgen in de bestrijding van alle nu nog zeer moeilijk te behandelen kankervormen, zoals alvleesklierkanker.
Met het geld dat hij en zijn team met de Support Casper campagne ophaalt wil hij onderzoek mogelijk maken naar de effecten van behandeling van alvleesklierkanker met viro-immunotherapie. Een hele nieuwe, innovatieve aanpak waarbij de kracht van de patiënt en zijn vermogen om het eigen lichaam in te zetten tegen de kwaadaardige tumor, wordt ingezet. De verwachting is dat deze behandeling straks ook toe te passen zal zijn op andere, moeilijk te behandelen vormen van kanker. U kunt via deze website 'Support Casper' geld doneren voor onderzoek.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.