Vanaf 30 september terug op NPO 1

Dit zijn de best bekeken gesprekken van het afgelopen seizoen

Dit zijn de best bekeken gesprekken van het afgelopen seizoen

We hebben weer heel wat mooie gasten mogen verwelkomen in de afgelopen drie maanden dat Pauw op de buis was. Dit zijn de vijf gesprekken die online het beste bekeken zijn het afgelopen seizoen (plus twee extraatjes).

1. Jamai Loman over zijn neutrale songteksten 

15 jaar na het winnen van de finale van talentenjacht Idols, is Jamai Loman terug met een nieuw album. Op het album zijn Nederlandstalige nummers, met ‘onzijdige’ songteksten te horen. Na zijn publieke ‘coming out’ in 2003 voelt hij niet de behoefte om expliciet te zingen over ‘hij’ en ‘hem’, omdat hij geen boegbeeld van de homobeweging wil zijn. Uit LHBT-kringen klinkt daarom kritiek. Jamai reageerde half maart bij Pauw


2. Winnaars gemeenteraadsverkiezingen over de campagne

Op 22 maart schoven een aantal grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen aan. Annabel Nanninga greep met Forum voor Democratie (FVD) meteen drie zetels in Amsterdam, Richard de Mos won groots in Den Haag met zijn Groep de Mos, Farid Azarkan zag zijn DENK in meerdere gemeentes zetels pakken en Joost Eerdmans werd met Leefbaar de grootste van Rotterdam. Inmiddels is duidelijke geworden dat Leefbaar bij de vorming van het Rotterdamse college buitenspel is gezet. Ondanks dat Eerdmans 21 procent van de stemmen kreeg, zijn D66, VVD, GroenLinks, PvdA, CDA en ChristenUnie-SGP tot een coalitie-akkoord gekomen, zonder Leefbaar.


3. Hoe werken nepaccounts (trollen) eigenlijk? Thomas Boeschoten en Mark Misérus leggen uit

In april beheerste het trollenleger van Dotan dagenlang het nieuws. De nepaccounts, de zogenoemde trollen, hebben ervoor gezorgd dat de zanger telkens positief naar voren kwam en het leek alsof hij veel volgers had. In feite was dit schijn. Maar is hij de enige die dit doet of zijn er meer bekende mensen die nepaccounts aanmaken en betalen om zoveel mogelijk volgers te krijgen? Techjournalist Thomas Boeschoten en verslaggever van de Volkskrant Mark Misérus zijn maandag te gast en schetsen ons een breder beeld van de neppe accounts op social media. Ter illustratie heeft Thomas nog wat trollen losgelaten op onze tweets (kijk maar eens naar het aantal retweets). 

 

4. Moeten MBO'ers studenten worden genoemd? Peter Kwint versus Sander Schimmelpenninck 

Studeren is iets wat je volgens de Van Dale niet doet als MBO'er. Een teken van weinig waardering en nog erger: MBO'ers lopen daardoor allerlei leuke extraatjes mis. Geen studentenabonnement via de universiteit of studentenkorting. Daarom pleiten MBO'ers nu voor het predicaat 'student'. Eind mei gaan Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck en SP-Kamerlid Peter Kwint in debat over de kwestie.

 

5. Imam Yassin Elforkani over financiering islamitische organisaties vanuit de Golfstaten

Zo’n dertig islamitische organisaties in Nederland hebben de afgelopen jaren financiering aangevraagd of ontvangen vanuit de Golfstaten. Dat blijkt uit een onderzoek van Nieuwsuur en NRC. Er gaan miljoenen euro’s hierin om en de vraag is: wie betaalt, bepaalt? Imam Yassin Elforkani kwam eind april vertellen hoelang die geldstromen al spelen en welke invloed de Arabische landen op de Nederlandse moskeeën hebben.En deze twee gesprekken willen we je gewoon niet onthouden, mocht je ze hebben gemist:

Sjoukje Hooymaayer wil geen verdere behandeling voor kanker

Een toneeldiva die pas echt bekend werd toen ze dokter Lydie van der Ploeg ging spelen in de comedie Zeg 'ns Aaa. Later was ze onder meer te zien in de serie's Zonder Ernst en Dokter Tinus. Recent nam Sjoukje Hooymaayer afscheid van het publiek op het toneel in Carré, in de musical My Fair Lady. Bij Sjoukje is kanker geconstateerd, ze wil niet verder behandeld worden. Over die beslissing, en haar carrière vertelde ze op indrukwekkende wijze aan tafel bij Jeroen.

 

Jesse Klaver in debat met Hans de Boer over de afschaffing van de dividendbelasting

Het was hét debat van de voorbije maanden: De dividendgate. Premier Rutte blijft erbij dat hij geen memo kende over de afschaffing van de dividendbelasting, maar toch werden de eerste geruchtmakende memo’s gepubliceerd. Hans de Boer (VNO-NCW) die al jaren pleit voor de afschaffing van de dividendbelasting en Jesse Klaver geven hun eerste reactie. Een dag later volgde het debat in de Tweede Kamer.

 

Alle gesprekken en uitzendingen zijn hier terug te vinden

Klik hier voor de nieuwspagina!

- Advertentie -

Recent in: MEDIA

Vrijdag bij Pauw

Vrijdag bij Pauw

Uitzending

Xander van der Wulp, Joost Vullings, Arjen Lubach, Janine Abbring, Ronald de Boer en Hélène Hendriks...