Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Dit is hoe de column van Youp van 't Hek verder gaat

  •  
04-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
649 keer bekeken
  •  
Olaf column Youp

Maandagavond droeg Erwin Olaf een passage voor uit een NRC-column van Youp van 't Hek, hier lees je hoe de column verder gaat:

"Maar het leukste dorpsnieuws kwam deze week uit Amsterdam, waar de fotograaf EO (heerlijke initialen in dit geval) op straat zijn vriend ging tongen. Dit deden ze voor een snackbar en de eigenaar van die eetgelegenheid vond dat onsmakelijk. Terecht. Hij wou geen potenkijker zijn en zei er op zijn Amsterdams iets van. Waren het twee potten geweest dan had hij het ook ranzig gevonden en in het geval van een suf heterosetje had hij er ook iets van gezegd. Geen schijtende honden voor zijn deur en geen bejaarden die elkaars huigje schoon likken. EO zag het meteen als homohaat en riep iets over discriminatie. Hij belde meteen al zijn vriendjes bij de media om te zeggen dat er een demonstratie kwam. Mensen gingen elkaar in het openbaar zoenen! Amsterdam 2012. Wat komt daar op af op een doordeweekse woensdag? Ongeveer honderd kneuzen, onder wie een wethouder die weet dat de verkiezingen eraan komen, een playmate die bijna door de houdbaarheidsdatum is en de dienstdoende Rutger van  GeenStijl , die hoopt dat hij in zijn bek gespuugd zal worden. Het laatste gebeurde. Door de fotograaf zelf. Dat was humor omdat de fotograaf ook nog in een of andere ijdeltuitencommissie van het per dag treuriger wordende GroenLinks zit. Die commissie wil de hoffelijkheid binnen Amsterdam bevorderen. De wat? De hoffelijkheid. Grappig? Heel grappig. De enige die ik nog miste bij deze betoging was de onvermijdelijke Tofik Dibi. Hij zal toch niet ziek zijn?
Ik heb een oplossing: is het een idee als Rehwinkel en EO elkaar om de dag fotograferen? De ene dag fotografeert Peter de boze EO met zijn iPhone en de dag erna maakt EO een kiekje van Peter. En die foto’s zetten we dan op een site. Een zomerse site voor BN’ers met een overduidelijk tekort aan aandacht. En soms mogen ze elkaar in de bek spugen."

Door: Youp van 't Hek in NRC Handelsblad

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.