We zijn weer terug op maandag 3 september!

Lichaam Anne Faber gevonden

Lichaam Anne Faber gevonden

De 25-jarige studente Anne Faber is na 13 dagen van vermissing gevonden. De politie had het zoekgebied afgebakend tot een deel van een natuurgebied nabij Zeewolde, daar is vandaag een lichaam aangetroffen dat na onderzoek het lichaam van Faber blijkt te zijn. Verdachte Michael P. zit in voorarrest en is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, zijn voorarrest is verlengd en hij zit in beperking.

Er zal een groot onderzoek komen naar de forensisch psychiatrische kliniek Aventurijn Altrecht, waar Michael P. verbleef. Dat meldt misdaadjournalist Mick van Wely donderdagavond via Twitter.

 

 

Laatste fase

In het natuurgebied Horsterwold is vandaag een gebied, grenzend aan de Nulderweg in Zeewolde, afgezet. Verdachte P. zou dit gebied goed kennen en het zelfs hebben gekarakteriseerd als 'de perfecte plek om iemand te begraven', zo vertelde misdaadjournalist Mick van Wely gisteravond bij ons in de uitzending. In dit specifieke gebied zal de politie grondig onderzoek uitvoeren.

De informatie die naar deze locatie heeft geleid, wordt nog niet vrijgegeven. Politiewoordvoerder Bernhard Jens meldde donderdagochtend dat het onderzoek zich in de laatste fase bevindt.

Michael P. is vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris, die voldoende aanwijzingen zag in het onderzoek om het voorarrest van P. met veertien dagen te verlengen.

Zeewoldenaar

De politie had de zoektocht naar Anne Faber verplaatst naar een natuurgebied in Zeewolde, op basis van nieuwe informatie’.

Misdaadverslaggever Mick van Wely en advocaat Jan Vlug bespraken bij Pauw de verdenking van de Zeewoldenaar Michael P. die sinds maandag word vastgehouden voor de verdwijning van Faber.

Bekijk hieronder dat gesprek terug.

Klik hier voor meer recht en misdaad.

- Advertentie -

Recent in: MISDAAD & RECHT