Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Drie zwemleraren veroordeeld in de zaak van de verdronken Salam (9)

  •  
22-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
salam
De Syrische Salam (9) woonde pas vier maanden in Nederland, het land waar ze graag naartoe wilde omdat ze er tijdens topografieles zoveel goeds over had gehoord. Tijdens zwemles — ze kon dus niet zwemmen en sprak geen Nederlands —  kwam Salam in het diepe bad terecht. Toen ze daar werd aangetroffen was ze verdronken. 
De twee leerkrachten en drie badmeesters werden door het Openbaar Ministerie dood door schuld ten laste gelegd. De twee leerkrachten zijn donderdag vrijgesproken. De rechter oordeelde dat hen geen aanmerkelijke schuld kan worden verweten. De drie zwemleraren daarentegen zijn veroordeeld voor dood door schuld en kregen ieder 60 uur werkstraf opgelegd. De dood van Salam was een ongeluk, maar had voorkomen kunnen worden door betere communicatie, aldus de rechter.
Saskia Belleman volgde de rechtszaak en sprak er in mei over in de uitzending. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.