Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

De omstreden opwachting op de Emmy’s

  •  
18-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
sean-spicer
De hoogste Amerikaanse tv-onderscheidingen, de Emmy’s, zijn zondag uitgereikt. President Trump, zelf afwezig, hing als een donderwolk boven deze editie van het prijzencircus. De verrassingsact werd verzorgd door Sean Spicer, Trumps omstreden ex-woordvoerder.
Talkshowhost Stephen Colbert presenteerde de avond en richtte zijn pijlen op mister president . Colbert stelde, tot hilariteit in de zaal, dat Trump nooit president zou zijn geworden als hij een Emmy had gekregen voor zijn realityserie The Apprentice . “Dus in zekere zin is dit allemaal jullie schuld.” 
De grote verrassing kwam in de vorm van Sean Spicer, de woordvoerder van Trump wiens korte carrière in het Witte Huis van controverse aan elkaar hing . In juli stapte Spicer op. In zijn half jaar als woordvoerder werd hij veelvuldig geparodieerd door komiek Melissa McCarthy. Zij zat in de zaal en haar gezicht sprak boekdelen. Net als dat van actrice  Anna Chlumsky:
“Dit moet het grootste publiek zijn dat ooit een Emmy-gala heeft bijgewoond. Period ,” sprak Spicer, achter een rollende katheder die McCarthy’s gebruikte voor haar parodie. Spicer refereert hiermee aan de omstreden toespraak die hij gaf na de inauguratie van Trump. Hij meende dat er een historisch hoge opkomst was bij de inauguratie. Later bleek hier niets van waar.

Normaliseren

Het optreden van Spicer maakt op Twitter het nodige los. Spicers ludieke actie zou imagoherstel zijn en het ontoelaatbare gedrag van Trumps personeel normaliseren. En Colberts optreden zou tegen het zere been van Trump zijn.  The New York Times noemt de grote afwezige Trump dan ook ‘ de boksbal van de Emmy’s ’.  
Judge for yourself
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.