Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

De mooiste foto's gemaakt met een iPhone

  •  
27-06-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ippa
Met een iPhone is iedereen fotograaf. De International iPhone Awards belonen jaarlijks de beste  ‘mobiele fotografen’ . En eerlijk is eerlijk, het resultaat is amper te onderscheiden van een foto van een spiegelreflexcamera.

Singing Rock

Onderstaande foto van Christian Horgan schoot hij in het westen van Australië. Hij wint ermee de eerste prijs in de categorie Landschappen. Noot van de fotograaf: “Deze foto is geschoten bij de kust nabij Wyadup Rocks , en de rots heet ' Singing Rock '. Ik zwom hier met familie en ik raakte geïntrigeerd door het geluid van de wind die erdoorheen suisde, dus ik moest dit beeld gewoonweg vangen.”

Straatopera

Yeow-kwang uit Singapore eindigde met deze foto op de tweede plaats in de categorie 'Fotograaf van het jaar'. “Traditionele Chinese straatopera is onderdeel van de Chinese cultuur. Helaas is de jonge generatie daar niet langer in geïnteresseerd. Daarom verdwijnt straatopera in gestaag tempo. In plaats van het vastleggen van een optreden, koos ik ervoor om achter de schermen de voorbereidingen van de spelers te fotograferen. Ik zag deze speler, die even uitrust, en wachtte totdat hij op moest. Mijn aandacht werd getrokken door de belichting van het oude plastic gordijn, de ventilator en de algehele kalme sfeer.”

Neefje

Deze foto, van de Braziliaan Gabriel Ribeiro, won de eerste plaats in de portretcategorie. “Mijn tante kwam van Bahia naar Campo Grande en mijn neefje was bij mij. Ik kreeg het idee om een foto van hem te maken. We gingen naar het dichtstbijzijnde raam en begonnen te fotograferen met alleen natuurlijk licht. Mijn voornaamste doel was om de diepte van een blik, vooral kinderen hebben die, vast te leggen. Ik gebruikte de apps Lightroom Mobile en Snapseed om dit eindresultaat te krijgen.”
Calling all iPhone users to the 10th IPPAWARDS.
© Gabriel R. - iPhone SE #ippawards #iphonephotographyawards2017 #aspenideasfestival pic.twitter.com/Ql2BLhN1IK

Sioux

Deze foto, die Juan Carlos Castañeda maakt met zijn iPhone 7, kreeg de eerste prijs in de categorie The America I Know . Erop is te zien hoe de inheemse bevolking opkomt tegen de Amerikaanse staat. Castañed: “Die dag zouden ‘de waterbeschermers’, de mensen die opkomen voor de Sioux-stam, door de sheriff worden weggestuurd. Duizend veteranen kwamen om te helpen bij het proest. Ze zworen het land te beschermen tegen alle vijanden, van buitenaf en van binnenuit. Het was een prachtige manier om herinnerd te worden aan wie daar de baas is.”
CALL FOR ENTRIES.
The America I Know (New category of 2017)
© Juan C. – iPhone 7Plus https://t.co/ErWleYjkTO #ippawards pic.twitter.com/IZzPvZG8qa

Syrië

De grote winnaar (Grand Prize) is een foto van Sebastiano Tomada, gemaakt in Syrië.
Er zijn talloze inzendingen en andere prijswinnaars die niet in deze selectie staan. Ze zijn hier , op de website van IPPA, te bekijken.
Meer cultuur vind je hier!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.