Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

De MIVD verhoorde IS-vrouwen in gevangenkampen

  •  
24-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Sinan en Houssein
Televisiemaker Sinan Can en Houssein vertellen vrijdagavond bij Pauw dat de MIVD (Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) IS-vrouwen heeft verhoord die gevangenzitten in gevangenenkampen in Syrië, die worden beheerd door de Koerden. Opvallend, omdat de overheid dat altijd heeft ontkend. Behalve de Nederlandse veiligheidsdiensten waren er ook inlichtingendiensten in de kampen van onder andere de Fransen, Engelsen en Duitsers.
Ook vertelt Sinan dat er drie Nederlandse IS-strijders gevangenzitten bij de Koerden. Opvallend is ook dat de MIVD speculaas en pindakaas meebracht voor de vrouwen die ze verhoorden en hun kinderen, vertelde Houssein bij ons aan tafel.  
De halve familie van Houssein vertrok naar het Kalifaat om zich aan te sluiten bij Islamitische Staat (IS). Samen met documentairemaker  Sinan Can  gaat hij terug naar Syrië om ze te zoeken. Het resultaat is te zien in de documentaire  ‘De verloren kinderen van het Kalifaat’ , die aanstaande maandag wordt uitgezonden om 21.00 uur op NPO 2. 
Bij Pauw mochten we al weggeven dat het ze uiteindelijk is gelukt om de dochter en kleinkinderen van Houssein op te sporen. Hieronder is hun emotionele ontmoeting te zien.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.