Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

De mislukte formatie: hoe nu verder?

  •  
16-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
formatie_hp
Een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaat er voorlopig niet komen. De formatie strandde maandag. Struikelblok: de migratie. Journalisten Wouter de Winther (De Telegraaf) en Xander van der Wulp (NOS Journaal) verklaren.
GroenLinks wil een ruimhartig migratiebeleid, met name de VVD een strenger beleid. Volgens Wouter de Winther wenste GroenLinks een nieuw kinderpardon, dat zou de VVD echt te gortig hebben gevonden. 
Wat nu? ChristenUnie? SGP? “Een christelijke concurrent (voor de CDA - red.) in de formatie hoeft geen feest te zijn,” stelt De Winther. De Partij van de Arbeid? Kleine kans, denkt Van der Wulp.
Vandaag, 12.00, komen de fractievoorzitters van de verkozen partijen bij Kamervoorzitter Arib. Als andere partijen geen bezwaar aantekenen, zal Schippers opnieuw naar voren worden geschoven als formateur. Of we voor de zomer een nieuw kabinet hebben?
Het laatste over politiek vind je hier!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.