Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

De Korea-crisis door de ogen van cartoonisten

  •  
11-08-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
179 keer bekeken
  •  
cartoon-korea
Noord-Korea dreigt een nucleaire raket nabij het Amerikaanse eiland Guam in zee schieten. President Trump belooft ‘vuur en furie’. Kim Jong-un zegt maar met zijn vingers te hoeven knippen, en hij lanceert vier raketten. Trump waarschuwt voor ‘vergelding’. De oorlogsretoriek vanuit Pyongyang en Washington beheerst het wereldnieuws, en de Korea-crisis is uiteraard voer voor politiek cartoonisten wereldwijd. (We konden er overigens geen vinden in Noord-Koreaanse media.)
Te beginnen met deze, van cartoonist KAL, uit het liberale Britse weekblad  The Economist.  
economist
En deze, uit The Times of London , door Morten Morland: 
times
De Amerikaanse cartoonist Patrick Blower greep het machtsvertoon van Trump en Un woensdag al aan voor een cartoon:  
blower
En Blower deed gisteren nog een duit in het zakje:
blower
Cartoonist Rick Mckee greep zijn ruimte in  The Augusta Chronicle  (het lokale sufferdje in de Amerikaanse stad Augusta) aan om president Trump een veeg uit de pan te geven: 
chronicle
Gary Varvel, die tekent voor de lokale krant  The Indianapolis Star , zag de afgelopen week twee grote kleuters.
indy star
Dave Simonds, van  The Guardian , benadrukt in zijn cartoon het verschil in grootte van beide naties, die al sinds de Korea-oorlog in de jaren vijftig tegenover elkaar staan.
evening
The New European , een pro-Europees Brits weekblad, wijdde de cover aan de Korea-crisis, onder het mom van ‘wie heeft de grootste’.
european
Op opiniewebsite Joop wordt de wederzijdse bewapening afgebeeld als de beroemde scène uit  2001: A Space Oddysey van regisseur Stanley Kubrick, waarin de prehistorische versie van de mens wakker wordt rondom een mysterieuze zwarte monoliet.
joop
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.