Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

"De kok was zowel mij als die kiwi om de tuin aan het leiden"

  •  
06-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Joël Broekaert
"Dit zijn zeker de toonaangevende restaurants van de wereld. Het is een hele belangrijke lijst, dit is de avant-garde", zegt Joël Broekaert, culinair journalist en recensent van NRC en Vrij Nederland . Hij bezocht een flink aantal  van de top-50 beste restaurants ter wereld. Woensdag maakte de Britse uitgeverij William Reed Business Media de nieuwe lijst met namen bekend in Melbourne. Nederland is vertegenwoordigd met het Zwolse restaurant  De Librije , dat steeg van plek 38 naar plek 34. 
Wat is het het lekkerste dat hij in één van die restaurants gegeten heeft? "Dat is een hele lastige vraag, maar ik ben een paar weken geleden in  Mirazur geweest in Menton (Frankrijk), die zijn nu gestegen naar nummertje vier. Dat was echt waanzinnig. Nog steeds ben ik niet helemaal bekomen van een gerecht waarbij de kok een canel had gemaakt van kruidenkaas, daar zaten de aller-allermooiste, allerzoetste, sprankelende, rauwe doperwtjes die ik ooit gegeten heb op en daaronder lag een stuk kiwi en dan denk je: dat is een zoete vrucht, maar het zat zo mooi in die hartigheid verweven dat hij zowel mij als die kiwi om de tuin aan het leiden was."

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.