Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

De dag waarop mannelijk Nederland hand in hand liep

  •  
03-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
158 keer bekeken
  •  
hand in hand
Hand in hand, galmt het vandaag op sociale media. Geen solidariteitsactie voor de Feyenoorders die zondag van Ajax verloren, maar één voor het homostel dat tijdens een avondje stappen in Arnhem in elkaar werd geslagen.
Presentatrice Barbara Barend startte maandagochtend de hashtag #handinhand, met het dringende verzoek: mannen in Nederland, pak elkaars hand vast en leg het tafereel vast.
D66-voorman Alexander Pechtold pakte ’s ochtends die van collega Wouter Koolmees vast, op weg naar de formatiebesprekingen.
Tweet3
Demissionair minister Jeroen Dijsselbloem en vicepremier Lodewijk Asscher pakten het romantischer aan en sloten de handen ineen tijdens een strandwandeling.
Tweet4
SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij durfde het niet aan de fractiegenoot Elbert Dijkgraaf bij de hand te pakken, schreef hij op Twitter, maar keurt het geweld niettemin af.
Tweet5
Radiomakers Ruud de Wild en Steffan Stasse (Radio 2) en Domien Verschuuren en Michiel Veenstra (3FM) betuigden eveneens steun.
Tweet1
Tweet2

De straat op

Wie zijn of haar solidariteit liever grootschaliger uitdrukt, is zaterdagmiddag welkom op het Jansplein in Arnhem. Het collectief Gay Horeca Arnhem roept sympathisanten van de slachtoffers op daar om 17.00 te verzamelen.
Arnhem
Meer van dit soort nieuws? Lees verder!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.