Vanaf 30 september terug op NPO 1

De beste tweets over de OV-staking

De beste tweets over de OV-staking

Dinsdag staakt het openbaar vervoer voor betere pensioenen. Dat betekent lege treinstations en extra drukke wegen. Voor veel mensen is carpoolen of thuis werken de beste oplossing, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. In dit artikel zetten we de meest opvallende tweets op een rijtje van de mensen die ondanks de staking toch op pad gaan.

Amsterdam heeft de IJtunnel opengesteld voor fietsers. Door de staking rijden er geen treinen, metro’s, trams of bussen. Ook de veren over het IJ varen niet. Door de tunnelbuizen open te stellen voor fietsers, bromverkeer en gehandicaptenauto’s, biedt Amsterdam de mensen toch de mogelijkheid om zich tussen het centrum van de stad en stadsdeel Noord te bewegen.

 

Op treinstations is het erg rustig vandaag. Haast uitgestorven. Op Amsterdam CS kun je momenteel helemaal tot jezelf komen.

 

De Nederlandse volleybalvrouwen spelen vandaag tegen Brazilië, maar een wedstrijd zonder publiek is natuurlijk een stuk minder. Onder de hashtag #OranjePoolen kunnen fans op zoek gaan naar een lift. Hopelijk gaat het ze een volle Oranje-tribune opleveren!
 
 
Toch wel erg fijn als je in een warme trein, bus of tram kan met dit weer..
 

 
Ook chaos op Schiphol? Het valt vooralsnog mee. En ook op Utrecht CS is het rustig. Heel erg rustig. 
Toch kun je maar beter geen risico nemen als je gaat vliegen moet deze man gedacht hebben.
 

Niet iedereen maakt er het beste van. Er wordt volop gediscussieerd over de staking.
 


 
 

 
 
 
Ondanks alle aandacht voor de staking, is niet iedereen ingelicht.
 
 

Wie dacht vandaag toeristische routes langs het spoor te kunnen lopen, heeft het mis. De NS heeft een duidelijke boodschap.
 
- Advertentie -

Recent in: ECONOMIE