Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

De aarde gezien vanuit de ruimte

  •  
10-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
195 keer bekeken
  •  
Earth From Space serie
De vierdelige BBC-serie 'Earth from Space' is absoluut de moeite waard om naar te kijken, want het is bovenal een lust voor het oog. Camera's in de ruimte vertellen verhalen over het leven op onze planeet vanuit een geheel nieuw perspectief. De serie is een aaneenschakeling van ongelooflijke kleuren en patronen en laat ook zien hoe snel de planeet verandert.
Afgelopen dinsdag lieten we al beelden zien van onderstaande scène. Een Kung Fu-spektakel in China, met duizenden Shaolin kungfu-leerlingen. De luchtshots laten de adembenemende patronen zien die door de jongeren worden gevormd op de grond. Een strakkere uitvoering dan dit is haast niet mogelijk.

In vier zeer uiteenlopende afleveringen is onder andere te zien hoe een olifantenfamilie tegen de droogte strijdt, wordt een nog onbekende Keizerspinguïn-kolonie ontdekt door de kleur van hun poep en worden mysterieuze ijsringen vertoond die jonge zeehonden in gevaar kunnen brengen. Dit alles aan de hand van satelliet-beelden, lucht, grond en ruimtecamera's.
In de laatste aflevering van de eerste serie wordt ingezoomd op de geschiedenis van de mensheid. In een tijd waarin het aardoppervlak sneller dan ooit verandert, zien we steden groeien, bossen verdwijnen en gletsjers smelten. In het steeds groeiende grijs van steden voedt een man duizenden parkieten; op Sumatra zien we een vrouwelijke orang-oetang en haar dochter leven in een bedreigd woud, terwijl in Tanzania de lokale bevolking satellieten gebruikt om een bos te herbeplanten, waardoor de toekomst voor een familie van  chimpansees  wordt veiliggesteld. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.