Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

De 3 grappigste Nederlandse woorden

  •  
29-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3278 keer bekeken
  •  
grappigste-woorden
Britten kunnen hard lachen om lichaamsbenamingen als ‘booty’, ‘booby’ en ‘tit’, blijkt uit Brits onderzoek. In navolging daarop gingen Nederlandse taalonderzoekers op zoek naar de meest lachwekkende woorden in onze taal.  
Onder de ruim 200 inzendingen troffen de onderzoekers van Genootschap Onze Taal veel ouderwetse verwensingen aan, zoals ‘schobbejak’, ‘schorriemorrie’, ‘droeftoeter’, ‘flapdrol’, ‘knurft’ en ‘oelewapper’.
Nadat 2800 mensen hun stem uitbrachten, kwamen de volgende drie woorden uit de bus:
Waarom de Britten dubbel liggen om platte benamingen voor lichaamsdelen en wij om de schuttingtaal van opa en oma? Onze Taal denkt het antwoord te vinden in één van de Facebook-reacties onder hun oproep: “Het is juist knap dat je in situaties waarin de spanningen hoog op kunnen lopen, nog in staat bent om met wat humor of een grappig woord de druk van de ketel te halen.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.