Vanaf 30 september terug op NPO 1

Campagne tegen 'zomereenzaamheid' van start

Campagne tegen 'zomereenzaamheid' van start

Nu de temperaturen de pan uit rijzen kan echt niemand meer om de zomer heen. Reden voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om de campagne tegen 'zomereenzaamheid' nu te starten. Minister De Jonge kondigde begin deze maand bij Pauw de actie al aan, omdat juist in de zomer ouderen meer eenzaamheid ervaren. 

Eenzamer in de zomer

15 procent voelt zich in deze maanden eenzamer, blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB. De gezinnen met kinderen en kleinkinderen gaan op vakantie, de pedicure en de kapper genieten ook van een paar weken rust en de buren maken een grote reis. Zomaar wat redenen waardoor de eenzaamheid toe kan slaan.  

De campagne

De campagne die je de komende weken via tv-spotjes, billboards en sociale media tegen gaat komen moet ervoor zorgen dat ‘vakantiegangers wat van zich laten horen vanaf het vakantieadres’, maar ook ‘ouderen stimuleren om hun eenzaamheid te doorbreken door bijvoorbeeld elkaar op te zoeken of samen wat te doen’, laat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten. 


Samen met zangeres Willeke Alberti zat minister Hugo de Jonge begin deze maand aan tafel om te praten over eenzaamheid onder ouderen. Ook gaf hij toelichting over de campagne die vandaag dus gestart is.

- Advertentie -

Recent in: GEZONDHEID