Vanaf 30 september terug op NPO 1

Blokker-topman Witteveen neemt winkelketen over van familie Blokker

Blokker-topman Witteveen neemt winkelketen over van familie Blokker

Na 123 jaar neemt de familie blokker afscheid van hun winkelketen, die de laatste jaren steeds meer verlies draaide. De familie ging vanaf december op zoek naar een koper en is uitgekomen bij een zeer goede bekende: de eigen topman, Michiel Witteveen. Aan de president-commissaris van Blokker Holding B.V. de schone taak om de winkelformule van het oer-Hollandse bedrijf nieuw leven in te blazen.

De familie Blokker is zeer positief over de verkoop van Blokker aan Witteveen. "Wij hebben vertrouwen in hem als nieuwe eigenaar. De afgelopen jaren hebben we hem leren kennen als een gepassioneerde en gedreven ondernemer, die inmiddels heel veel kennis heeft opgedaan van de organisatie. Het is goed dat er aan de onzekere periode voor de medewerkers van Blokker en Big Bazar met deze transactie een einde komt."

De familie is blij dat de winkelketen nu weer verder kan. "De organisatie kan zich nu weer volledig richten op de toekomst. Wij wensen Michiel Witteveen en zijn team daar heel veel succes mee. Vanzelfsprekend zullen wij dat proces ook in de toekomst met heel veel belangstelling volgen, want het bedrijf blijft natuurlijk voor altijd in ons hart.” 

 

"Ik kijk ernaar uit om samen met het management te werken aan de toekomst"

Michiel Witteveen

 

Witteveen zelf is ook blij en heeft zin in het nieuwe avontuur. “Deze overname is een nadrukkelijke keuze voor de lange termijn. De kans om dit iconische bedrijf samen met alle medewerkers een nieuwe toekomst te geven, grijp ik met beide handen aan. Ik kijk ernaar uit om samen met het management te werken aan de toekomst.”

Dat Witteveen (65) zijn pensioen nog even uitstelt om Blokker uit het slop te trekken is belangrijk, met name voor de 7.700 personeelsleden die werkzaam zijn voor de winkelketen. Door de nieuwe eigenaar een flinke zak geld mee te geven, hopen Ab Blokker en zijn schoonzus Els Blokker-Verweij hun nalatenschap – het voortbestaan van het noodlijdende miljardenbedrijf dat hun familie opbouwde – te redden, en te voorkomen dat deze duizenden mensen op straat komen te staan.

De financiële injectie niet bedoeld om gaten mee te dichten, maar om te investeren in een doorstart. Onderdeel van de transactie is bovendien dat Witteveen, afkomstig uit een vermogende retail- en vastgoedfamilie, zelf ook investeert in de doorstart van het bedrijf.  

In november vorig jaar schoof Witteveen aan bij PAUW toen net bekend was geworden dat Blokker in de verkoop zou gaan. Bekijk dat fragment hieronder:

- Advertentie -

Recent in: ECONOMIE