Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Bloggers over Amerika Kiest: Hoe sloop je een kandidaat uit je campagne?

Bloggers over Amerika Kiest: Hoe sloop je een kandidaat uit je campagne?

Amerika houdt de adem in. Wordt het Hillary of Trump? Op 8 november weten we het. Pauw besteedt de komende maanden volop aandacht aan de Amerikaanse verkiezingen. In de uitzendingen, maar ook op de site. Hier zullen een aantal Nederlanders die in de VS zijn voor ons bloggen, vloggen en fotograferen. Het gaat om Nederlanders die in de VS wonen of Nederlanders die daar zijn om campagne te voeren. Van L.A. tot New York. Van Chicago tot Alabama en Montana. Wat maken ze mee in hun staat en hun straat? Elke werkdag plaatsen we een nieuwe blog.


Hoe sloop je een kandidaat uit je campagne

Door: Laila Frank in Washington D.C. 

Debatavond, en ik sta in de keuken op een watch party vol politieke junks in Washington DC. Stuk voor stuk mensen die hun geld verdienen op The Hill, als politiek consultant of hun leven verplaatsen naar de volgende campagne die de rekeningen betaalt. Wie een gesprek wil voeren over iets anders dan politiek of campagnes, is hier niet op zijn plek. Wie politiek wil roddelen en de insight wil horen kan nergens beter zijn dan hier.

Talk of the day zijn de geruchten dat de Republican National Committee (RNC) alle financiering aan de nationale campagne heeft stopgezet. De financiële ondersteuning is verplaatst van de Presidentiële race naar de senaatsraces. THIS IS HUUUUUUGE! Mijn nieuwe Democratische vrienden verkneukelen zich en schenken nog eens in. De RNC laat hiermee zien dat het geen enkel vertrouwen heeft in Trump, noch in zijn overwinning.  Het is redden wat er te redden valt bij de GOP. Alle pijlen worden nu gericht op het behouden van een meerderheid in de Senaat.

Ander onderwerp van vermaak zijn de mailings van de Republikeinen. Mailing is nog steeds een belangrijk middel in Amerikaanse campagnes. Nieuwsflits: Trump’s afbeelding is door de GOP na deze week uit alle mails gehaald. Er wordt geen enkele mail meer verstuurd met een afbeelding van The Donald. Als het aan de GOP ligt, wordt Donald stukje bij beetje uit de campagne geduwd.

Maar ook de Democraten worstelen met hun eigen kandidaat, zo blijkt als ik meedoe aan een phonebank in Philadelphia. Het is donderdagavond en we bellen om potentiele kiezers te herinneren aan de registratiedeadline. Niet registreren voor 11oktober betekent niet stemmen op verkiezingsdag. En dat is in het Democratische Philadelphia ongunstig voor Hillary.

Phonebanks zijn zorgvuldig gescript. Niets wordt aan het toeval overgelaten. De woorden en zinnen zijn uitgebreid getest op effectiviteit en de campagnestaf wordt getraind op het gebruik ervan. Ik herinner me de staftrainingen die ik vier jaar geleden kreeg toen ik voor de campagne van Obama werkte. Consultants werden in en uitgevlogen om ons precies uit te leggen hoeveel procentpunt het gebruik van bepaalde woorden bijdroeg aan de potentiele opkomst. Zoals wij werden getraind, trainden wij vervolgens onze vrijwilligers.

Met die wetenschap, valt meteen op dat de naam van Hillary niet voor komt in het script. Ik bel namens de Democratische Partij. Om mensen te helpen herinneren aan registratie. Maar ik zou net zo goed campagne kunnen voeren voor een willekeurige kandidaat. Het maakt pijnlijk duidelijk dit deel van Philadelphia niet als vanzelfsprekend with Her is. En dat weet de campagne maar al te goed.

Campagnevoeren zonder de naam van je kandidaat te noemen of de afbeelding van je kandidaat te gebruiken. Het lijkt de enige strategie op dit moment, maar het is een strategie uit armoe. Geheel in stijl met deze race.

VOOR DE LIEFHEBBER:

Wil je inzicht in de scripts die de Hillary campagne gebruikt? Maak een account aan op https://www.hillaryclinton.com/calls/. Vul een willekeurige postcode in de USA in en knock yourself out! 

- Advertentie -

Recent in: BLOGGERS OVER AMERIKA KIEST