Vanaf 30 september terug op NPO 1

Astrid Holleeder staat voor het eerst tegenover haar broer in de rechtbank

Astrid Holleeder staat voor het eerst tegenover haar broer in de rechtbank

Het is een belangrijke dag in het proces tegen Willem Holleeder, want Astrid Holleeder staat voor het eerst tegenover haar broer in 'de bunker', de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam. 's Ochtendsvroeg stonden er al mensen in de rij die graag bij het proces aanwezig willen zijn. Rechtbankverslaggever van de Telegraaf  Saskia Belleman is uiteraard ook weer aanwezig. Via Twitter doet ze verslag van de belangrijkste ontwikkelingen. Vanavond schuift ze aan bij Pauw.

Op deze dag stelt alleen de rechtbank vragen aan Astrid Holleeder. Vrijdag mag de verdediging van Willem Holleeder dat doen en volgende week is het Openbaar Ministerie (OM) aan de beurt. Willem Holleeder kan zijn zus niet zien zitten tijdens de zitting. Er staat een extra scherm tussen de twee in, zodat zijn zicht wordt belemmerd. 

Alleen de rechtbank, de officieren van justitie en advocaat Janssen kunnen Astrid Holleeder zien, aldus Belleman. Astrid verklaart nog steeds van haar broer te houden, en vindt het verschrikkelijk dat zij degene is die er straks voor verantwoordelijk is dat hij weer wordt opgesloten.

Als ze zeker zou weten dat hij nooit meer iets zou doen, dan zou Astrid haar broer Willem Holleeder zo willen meenemen. Ze haat hem niet, is niet uit op wraak met haar getuigenverklaringen, vertelde een geëmotioneerde Astrid vanmorgen aan de rechtbank in Amsterdam. Astrid Holleeder verklaart dat ze geen hoop heeft dat haar broer van eerdere straffen geleerd heeft, meldt Belleman. Volgens Astrid Holleeder is haar broer een soort hond die kinderen bijt. En die moet je afmaken.

Naar verluidt laten de verklaringen die Astrid Holleeder doet haar broer niet volledig koud. Volgens aanwezige rechtbanktekenaars, die beter zicht hebben op Willem Holleeder, is hij zichtbaar geëmotioneerd onder de verklaringen van zijn zus.

Maandagavond schuift Saskia Belleman aan bij Pauw samen met advocaat Jan-Hein Kuijpers met het laatste nieuws, de opvallendste momenten en de belangrijkste details van deze zittingsdag.

Klik hier voor meer over Holleeder

Misdaad & Recht bij Pauw. Klik hier!

- Advertentie -

Recent in: MISDAAD & RECHT

Tbs: wat is het precies?

Tbs: wat is het precies?

Achtergrond

Vanavond bij Pauw geven we een inkijkje in wereld van tbs. In dit artikel zetten we de feiten en cijfers op een rij. ...