Vanaf 30 september terug op NPO 1

Anti-Brexit groep gebruikt guerrilla tactieken om hun boodschap te verspreiden

Anti-Brexit groep gebruikt guerrilla tactieken om hun boodschap te verspreiden

 

De Amerikaanse president Donald Trump is in London voor een staatsbezoek. Recentelijk gaf Trump aan het tragisch te vinden dat Theresa May zal aftreden, maar liet ook weten Boris Johnson een goede vervanger te vinden. Daarom kwam activistengroep Led By Donkeys met een wel héél bijzondere actie.

De groep gebruikte een projector en verborgen speakers om groots een video van Boris Johnson op de Big Ben af te spelen. In de video spreekt Boris Johnson zich negatief uit over de Amerikaanse president en zijn nieuwe immigratiebeleid. De groep, met meer dan tweehonderdduizend volgers op Twitter, is voornamelijk bekend vanwege hun guerrilla-projecties op prominente en bekende plaatsen zoals het parlementsgebouw in Brussel. Vaak gaat het om conservatieven en leden van pro-Brexit partijen zoals UKIP en de Brexit-party.

De activistengroep heeft sinds januari 2019 meer dan 250 billboards geplaatst met tweets van parlementsleden, die ze vervolgens op hun eigen Twitter-account laten zien. In sommige situaties was een billboard blijkbaar niet genoeg, en werden projectors gebruikt om de bekende Krijtrotsen van Dover te decoreren met verschillende tweets en afbeeldingen.


Tijdens de aankondiging van de start van de nieuwe Brexit-partij van Nigel Farage kwam de groep erachter dat het domein www.thebrexitparty.com nog niet geregistreerd was. Led By Donkeys kocht het domein, en gebruikt het sindsdien om een anti-Brexit boodschap te verspreiden. In hun eigen woorden:

*we’re not really Nigel Farage, but the text above is lifted straight from a Brexit Party leaflet. Apart from the sentence about the manifesto. Nigel Farage has refused to publish one ahead of the elections so we’ve done it for him based on his own words and the statements and policies of his Brexit Party candidates

 

Klik hier voor meer nieuws van Pauw

 

- Advertentie -

Recent in: POLITIEK