Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Amerikaanse miljardair betaalt studieschuld voor bijna 400 studenten

  •  
19-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Morehouse College
Amerikaanse multimiljardair Robert F. Smith maakte tijdens een speech bekend dat hij de studieschuld van bijna 400 studenten van het Morehouse College in Georgia zal betalen. Die uitspraak werd door het publiek juichend ontvangen.
Smith was uitgenodigd om de afgestudeerde studenten toe te spreken aan de universiteit waar voornamelijk zwarte studenten zitten. Zijn gift van maar liefst 40 miljoen dollar werd dan ook flink toegejuicht door de aanwezigen. Dat is geen wonder. Een studieschuld in Amerika kan hoog oplopen. Volgens Forbes stond de totale studieschuld in Amerika in 2019 op maar liefst 1,5 biljoen dollar. In deze video van de Associated Press is het deel van de speech te zien waarin Smith zijn aankondiging maakt:

Smith eindigde zijn toespraak met een aanmoedigende boodschap: “Class of 2019, may the sun always shine upon you, may the wind always be at your back, and may God always hold you in the cradle of her hands. Congratulations!”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.