Weer terug op maandag 15 april op NPO 1

Amerikaans journalist beweert dat 'wij' in de winter op de schaats naar ons werk gaan

Amerikaans journalist beweert dat 'wij' in de winter op de schaats naar ons werk gaan

Halbe Zijlstra loog over een ontmoeting met Poetin uit 2006 om, zo zegt hij, zijn bron te beschermen. Afgelopen vrijdag vertelde journalist Katie Couric, van de Amerikaanse nieuwszender NBC, tijdens de opening van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea dat wij Nederlanders zo goed zijn in schaatsen, omdat we ons per schaats voortbewegen, zodra de grachten bevroren zijn. 

Het eerste, de affaire Zijlstra, gaat om een leugen die voor hem behoorlijke consequenties zou kunnen hebben. Hoewel de coalitie achter Zijlstra staat, zijn andere mensen juist van mening dat zijn geloofwaardigheid als politicus in het geding is en dat de minister beter de eer aan zichzelf kan houden.

Het tweede, een nogal vreemd verhaal van journalist Katie Couric, is weliswaar een stuk onschuldiger, maar het is wel wonderijk dat een gerenommeerde Amerikaanse nieuwszender zulke gekke verhalen de wereld in slingert. Nog altijd heeft NBC noch Couric zelf het verhaal van de schaatsende Nederlandse forenzen rechtgezet.

Tijdens de openingsceremonie van de Winterspelen in Pyeongchang vertelde ze namelijk het volgende:

Voor Nederlanders was dit nogal potsierlijke verhaal reden voor een hoop verbazing én humor:Overigens klopt het wel dat 'wij' als Nederland goed zijn in speed skating. Dat heeft Couric wel goed gezien. Inmiddels heeft de Nederlandse equipe op het moment van schrijven al 5 medailles (2x goud, 2x zilver en 1x brons) in de wacht gesleept. Allemaal met schaatsen. Sven Kramer pakte goud op de 5 kilometer en Carlijn Achtereekte (goud), Ireen Wüst (zilver) en Antoinette de Jong (brons) vormden gezamenlijk het volledig Nederlandse podium op de 3 kilometer. Daarnaast pakte shorttracker Sjinkie Knegt ook nog eens een zilveren plak.

Klik hier voor meer nieuws bij Pauw

- Advertentie -

Recent in: MEDIA

Pauw op Sint-Maarten

Pauw op Sint-Maarten

Achtergrond

Jeroen Pauw zoekt uit hoe het gaat met de wederopbouw van Sint-Maarten sinds het eiland werd getroffen door orkaan Irma...