Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Amerikaans journalist beweert dat 'wij' in de winter op de schaats naar ons werk gaan

Amerikaans journalist beweert dat 'wij' in de winter op de schaats naar ons werk gaan

Halbe Zijlstra loog over een ontmoeting met Poetin uit 2006 om, zo zegt hij, zijn bron te beschermen. Afgelopen vrijdag vertelde journalist Katie Couric, van de Amerikaanse nieuwszender NBC, tijdens de opening van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea dat wij Nederlanders zo goed zijn in schaatsen, omdat we ons per schaats voortbewegen, zodra de grachten bevroren zijn. 

Het eerste, de affaire Zijlstra, gaat om een leugen die voor hem behoorlijke consequenties zou kunnen hebben. Hoewel de coalitie achter Zijlstra staat, zijn andere mensen juist van mening dat zijn geloofwaardigheid als politicus in het geding is en dat de minister beter de eer aan zichzelf kan houden.

Het tweede, een nogal vreemd verhaal van journalist Katie Couric, is weliswaar een stuk onschuldiger, maar het is wel wonderijk dat een gerenommeerde Amerikaanse nieuwszender zulke gekke verhalen de wereld in slingert. Nog altijd heeft NBC noch Couric zelf het verhaal van de schaatsende Nederlandse forenzen rechtgezet.

Tijdens de openingsceremonie van de Winterspelen in Pyeongchang vertelde ze namelijk het volgende:

Voor Nederlanders was dit nogal potsierlijke verhaal reden voor een hoop verbazing én humor:Overigens klopt het wel dat 'wij' als Nederland goed zijn in speed skating. Dat heeft Couric wel goed gezien. Inmiddels heeft de Nederlandse equipe op het moment van schrijven al 5 medailles (2x goud, 2x zilver en 1x brons) in de wacht gesleept. Allemaal met schaatsen. Sven Kramer pakte goud op de 5 kilometer en Carlijn Achtereekte (goud), Ireen Wüst (zilver) en Antoinette de Jong (brons) vormden gezamenlijk het volledig Nederlandse podium op de 3 kilometer. Daarnaast pakte shorttracker Sjinkie Knegt ook nog eens een zilveren plak.

Klik hier voor meer nieuws bij Pauw

- Advertentie -

Recent in: MEDIA

Vanavond bij Pauw

Vanavond bij Pauw

Uitzending

Hans Klok, Sierd de Vos, Farid Azarkan, Stef Blok en Kysia Hekster...

Donderdag bij Pauw

Donderdag bij Pauw

Uitzending

Sander Schimmelpenninck, Peter Kwint, Rami Ismail, Sven Edelenbosch, Gerard Kremer, Claudia Kremer, Gert-Jan Jimmink, Robbert van Heijningen, Piet Ploeg, David-...

Woensdag bij Pauw

Woensdag bij Pauw

Uitzending

Jeroen Stekelenburg, Carina van Leeuwen, Roel Wolfert, Rozemarijn Cucovic-de Heer, Peter R. de Vries en Tineke de Nooij....

Dinsdag bij Pauw

Dinsdag bij Pauw

Uitzending

Ton van der Ham, Ilse de Lange, Hans Timmermans, Liesbeth Hop, Boris van der Ham, Frits Huffnagel en Tom Budgen ...

Maandag bij Pauw

Maandag bij Pauw

Uitzending

Job Knoester, Johnny de Mol, Adil Izemrane, Sjoukje Hooymaayer, Joshua Nolet en Maan...