Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

20 jaar na haar dood laat Lady Di van zich horen

20 jaar na haar dood laat Lady Di van zich horen

Gisteravond zaten de Britten aan de buis gekluisterd om de zeldzame beelden te zien van de door hun zo geliefde prinses Diana, die twintig jaar omkwam bij een dodelijk auto-ongeluk in Parijs.

De kern van Diana: In Her Own Words zijn een aantal opnames die haar stemcoach Peter Settelenin tussen 1992 en 1993 van haar maakte. Ze wilde haar publieke optredens verbeteren, en verviel in deze sessies vaak in persoonlijke ontboezemingen. De sessies - door de pers omgedoopt tot ‘the Diana tapes’ - zijn aangekleed met archiefbeelden van Diana.

De film, uitgezonden door Channel 4, onthult hoe zwaar Diana gebukt ging onder de affaire tussen haar echtgenoot Charles en Camilla Parker Bowles. In onderstaande video vertelt Diana, in haar de ‘posh-flirty’ stem (zoals The Guardian het zo treffend typeert), hoe ze Camilla confronteerde toen Charles haar voor het eerst thuis op een feestje ontving.

En zo zijn er meer onthullingen. Diana laat zich uit over echtelijk advies van Her Majesty the Queen en haar overtuiging dat haar voormalige lijfwacht (en haar vermeende liefdespartner) Barry Mannakee door de autoriteiten koud werd gemaakt in 1987. Mannakee overleed door een motorongeluk waarna Diana vervangende bewaking kreeg.

De documentaire zal in Nederland worden uitgezonden door SBS6, op 30 augustus, een dag voor de sterfdag van prinses Diana. Ze zou vorige maand 56 jaar zijn geworden.

Meer lezen over media? Klik hier.

- Advertentie -

Recent in: MEDIA

Woensdag bij Pauw

Woensdag bij Pauw

Uitzending

Wouter Pors, Paul van Meenen, Bob Fosko, Frank Volmer en Sophie Hilbrand...

Maandag bij Pauw

Maandag bij Pauw

Uitzending

Carola Schouten, Victoria Koblenko, Michiel Vos en Dorian van Rijsselberghe...

Vrijdag bij Pauw

Vrijdag bij Pauw

Uitzending

Wilma Borgman, Jeanette Morang, Merel Westrik, Anouk Hoogendijk en Hélène Hendriks...