Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

11 optredens uit het afgelopen seizoen Pauw

  •  
18-12-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
optredens
Het afgelopen seizoen Pauw zat vol optredens. Wij selecteerden er elf - uiteenlopend van cabaret van Javier Guzman, tot een bewogen pianostuk van Louis van Dijk na een gesprek over de ziekte van Alzheimer.

Miss Montreal heeft een nieuwe EP

Sanne Hans (bekend als Miss Montreal) heeft zich op andere projecten gestort dan muziek schrijven. Ze is jurylid bij  The Voice of Holland,  ze heeft haar eigen festival en ze houdt haar volgers via Instagram op de hoogte van haar gezonde levensstijl. En lag er plots een nieuwe EP. Het lied  Zonder Jou  is ontstaan uit het verdriet over de overleden vader van een vriendin. Ze speelde het live bij ons in de studio.

Richard Groenendijk over de dood

In zijn nieuwe voorstelling behandeld Richard Groenendijk de grote onderwerpen des levens, vandaar de naam Om Alles . Nu hij ouder is kijkt hij anders tegen kinderen en scheidende ouders aan. En ook de dood neemt een belangrijke rol in in zijn show. Luister naar het nummer  Zeewind,  geschreven door Brigitte Kaandorp:

Blaudzun stopt met herrie

Blaudzun wilde zijn nummers terugbrengen naar de essentie, dus hij stopt met de 'herrie' in clubs en gaat het theater in.  Tear Gun  heet de eerste theatertour van Blaudzun. In de studio speelde hij het nummer  Midnight Room.

Yentl en De Boer

In de nieuwe voorstelling van Yentl en De Boer staat het thema 'verwondering' centraal. De balans tussen het bijzondere en het alledaagse komt terug in hun liedjes. Een daar van brachten ze live ten gehore:  Zitten in de trein.

Ga-Bie-Jer

Zelfspot is Javier Guzman niet vreemd, al gaat zijn nieuwe show (' Ga-Bie-Jer ') over meer dan hemzelf. Hij gaf een voorproefje.

Dementie

Jazzpianist Louis van Dijk heeft zelf de ziekte van Alzheimer, zelf merkte hij er lang niets van. Mensen in zijn omgeving zeiden op een gegeven moment dat hij minder duidelijk aanwezig was. Muziek maken lukt nog altijd. Speciaal voor de uitzending maakte en speelde hij het stuk Hoop.

De trukendoos van Hans

Illusionist Hans Klok was te gast om over zijn nieuwe show te praten, hij sloot af door zijn assistente op een zwaard te leggen:

Loflied op Eberhard van der Laan

De dag waarop Eberhard van der Laan overleed, was er bij  Pauw  een bijzondere uitzending gewijd aan de burgemeester van Amsterdam. Als woordvoerder van een 'lieve stad' (zoals Eberhard zijn Amsterdam noemde), maakte Kiki Schippers een loflied op de overleden burgervader.

Het lijflied van Amsterdam

In diezelfde uitzending was de Amsterdamse band Trio Bier te gast. Het lied Amsterdam, ouwe wolf  won de prijs 'lijflied van Amsterdam'. Bij de uitreiking van de prijs biechtte Van der Laan op dat hij zelf ook fan was het lied.

Guus Meeuwis gelooft in geluk

Guus Meeuwis is gescheiden en heeft een moeilijke periode achter de rug, dat is te horen in zijn muziek. Het gaat weer beter met hem, getuige zijn nummer I k geloof in geluk .

The Kik hertaalt...

Hertalen is anders dan vertalen. Er moet iets van jezelf in zitten maar je moet je ook verplaatsen in het gevoel van de oorspronkelijke schrijver. De serie  Friends  was de aanleiding voor het nummer Ik sta klaar voor jou.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.