Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Wat 'Chernobyl' mogelijk de beste serie van het jaar maakt

17-06-2019
De serie Chernobyl is wereldwijd de hit van dit moment. In vijf delen zien we wat er mis ging in de nacht van 26 april 1986 waardoor een kernreactor tot ontploffing kwam. We volgen hoe de waarheid over de ramp onder het tapijt geschoven wordt en hoe duizenden Sovjet burgers hun leven riskeerden om dat van miljoenen anderen te redden. Rondom de serie is een ware hype ontstaan: volgens velen is het de beste serie ooit en het toerisme rondom de rampplek is enorm gestegen. Victoria Koblenko is geboren in Oekraïne en keek de serie voor ons. Haar vader was een van de schoonmakers van het rampgebied. Ook Amerika kenner Michiel Vos schuift aan. Hij legt uit waarom het juist de Amerikanen zijn die aan de haal gaan met dit stukje Russische geschiedenis en daar nu zoveel lof mee oogsten.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.