Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Johan Derksen over zijn festivalkindje: Holland International Blues Festival

11-06-2019
Grolloo, in Drenthe, is heilige grond als het gaat om de blues in Nederland. Vanuit dit dorpje leerde Harry Muskee met zijn band Cuby + Blizzards de Hollanders wat the blues nou eigenlijk is. Het is niet toevallig ook de woonplaats van Johan Derksen, die nu zo ongeveer in zijn achtertuin het belangrijkste bluesfestival van Nederland organiseert. De vierde editie van Holland International Blues Festival (14 en 15 juni) kent grote namen als Van Morrison, ZZ Top en Jonny Lang. Maar ook jonger talent, als St. Paul & The Broken Bones en Gary Clark junior. Johan Derksen, die op diverse regionale zenders te horen is met muziekprogramma’s, schuift vanavond aan over zijn festivalkindje, en zijn grote held Van Morrison.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.