Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pleij, Deelen, Van Royen en Iedema over opstandige vrouwen

05-10-2018

Oktober is de Maand van de Geschiedenis en dit jaar is het thema ‘Opstand’. Reden voor Herman Pleij om in de wereld van de opstandige vrouwen te duiken. Dat bracht de historicus bij vrouwen uit de Middeleeuwen die seksueel genot opeisten, het eerste #MeToo-geval in 1572 en ‘slutshaming’ bij de studentencorpora in 2017.

Ook aan tafel: Heleen van Royen (53), schrijver van het ‘Sexdagboek’ dat afgelopen jaar als feministisch pamflet werd gepresenteerd. Zij wil andere vrouwen inspireren om seksueel genot te ontdekken.

Marith Iedema (29) schreef het boek ‘(S)experimenteren’ dat deze week is verschenen. Zij raakte ervan overtuigd dat een monogame relatie een onrealistisch, achterhaald concept is.

En ook Milou Deelen (22) schuift aan. Milou was lid van de studentenvereniging Vindicat en zette vorig jaar op internationale vrouwendag onderstaande video online over ‘slutshaming’. Ze kwam daarmee in opstand tegen de heersende seksuele cultuur bij het corps. De video is inmiddels bijna een miljoen (!) keer bekeken.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.