Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Freek Vonk over slangenbeten

30-05-2018
Bioloog Freek Vonk organiseert op 21 en 22 juni een internationaal congres over slangenbeten in Naturalis in Leiden, genaamd Snakebite, from science to society. Dat is hard nodig, want jaarlijks sterven meer dan 125.000 (!) mensen als gevolg van een giftige slangenbeet. Dat zijn meer dan 450.000 nieuwe slachtoffers per jaar. Volgens Slangenman Freek Vonk een onderbelicht probleem, want een gifslangenbeet is één van de meest dodelijke tropische ziektes ter wereld. De bioloog is gefascineerd geraakt door gifslangen toen hij zelf veldonderzoek deed. Hij ‘molk’ slangen om hun gif te onderzoeken, en dat is niet zonder gevaar. Er moet volgens Freek meer aandacht komen voor dit probleem dat ook wel ‘de meest genegeerde gezondheidscrisis ter wereld wordt genoemd’. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.