Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Nieuwe Rembrandt onthuld door Jan Six

15-05-2018

Groot nieuws dinsdag in de kunstwereld. Kunsthandelaar en kunsthistoricus Jan Six heeft een nieuwe Rembrandt ontdekt. In de afgelopen jaren zijn er andere schilderijen van Rembrandt herontdekt maar het is voor het eerst sinds 1974 dat er een schilderij van Rembrandt is gevonden waarvan het bestaan volledig onbekend was. Jan Six zag het schilderij in een veilingcatalogus van veilinghuis Christie’s. Hij was de enige die het werk als een echte Rembrandt herkende en kon het om die reden met de hulp van een investeerder voor een bijzonder laag bedrag aanschaffen. Het schilderij dateert naar alle waarschijnlijkheid uit 1634 en heeft de naam 'Portret van een Jonge Man' gekregen.

Bij Pauw zal het schilderij dinsdag groots onthuld worden. Vanaf morgen is het schilderij een maand lang te bewonderen in de Hermitage in Amsterdam. Ook verschijnt dan bij uitgeverij Prometheus het boek ‘Rembrandts Portret van een jonge man’ waarin Jan Six de hele ontdekking van het schilderij uitvoerig beschrijft. Naast Jan Six zijn dinsdag cultuurhistoricus Herman Pleij, oud-Christie’s directeur Jop Ubbens en directeur van de Hermitage Cathelijne Broers te gast.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.