Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

George van Houts heeft een theatercollege 'Kom Plot' over 9/11

03-04-2018
Theatermaker George van Houts (De Verleiders) heeft een heel pak vragen over de aanslagen van 11 september 2001. Hoe kan het dat de twee WTC-torens rechtstandig naar beneden kwamen? Waarom stortte WTC 7, een gebouw verderop, in zonder door een vliegtuig te zijn geraakt? Was het niet de Amerikaanse overheid die achter de aanslagen zat? Hij maakte er een theatercollege over, ‘Kom Plot’, dat hij tot eind mei in theaters geeft. En hij organiseert met zijn stichting 11 september ook een internationale conferentie waarbij hij een hoog bedrag uitlooft voor onderzoekers die zijn theorieën kunnen weerleggen.


Rectificatie: In bovenstaand fragment wordt een foto getoond van een neergestort vliegtuig. De suggestie wordt gewekt dat deze foto is gemaakt in Shanksville, bij de plek waar vlucht UA93 op 11 september 2001 neerstortte. Naar nu blijkt hebben we een foto getoond van een vliegtuigcrash in Rusland, in juli 2001. De bron van de foto is door ons helaas niet zorgvuldig genoeg gecontroleerd. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.