Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Aantal incidenten met mensen die zich verward gedragen neemt toe

02-04-2018

Burenoverlast, brandstichting of agressie. Het aantal politiemeldingen van incidenten met verwarde personen steeg het afgelopen jaar tot ruim 83.501. Een stijging van bijna 60 procent vergeleken met 2013. Een triest record! Oorzaak zijn psychiatrische problemen of drugsgebruik, of een combinatie van die twee, waarbij de juiste behandeling ontbreekt.

We praten er maandag over met Danny Jacksteit. Danny was zo’n verward persoon en heeft zijn eigen auto in brand gestoken en meubels uit het raam gegooid. Ook praten we met Joke van der Meulen en Marianne Willard, zij hebben allebei een kind dat verward is geraakt. En Marinus Lucet, hij is werkzaam als psychiatrisch-verpleegkundige op het politiebureau in Rijswijk en komt samen met de politie in actie zodra een melding binnenkomt over mensen die verward gedrag vertonen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.