Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Sharon Dijksma en twee moeders willen de farmaceutische industrie aanpakken

21-11-2017

 SP, GroenLinks en de PvdA presenteren een initiatiefnota om de macht van de farmaceuten in te dammen. Ze stellen o.a. voor om de ontwikkeling van medicijnen te nationaliseren, om de prijsonderhandelingen openbaar te maken en medicijnen te testen zonder winstoogmerk. Dus, tijd voor actie. De Tweede Kamer debatteert met minister Bruno Bruins. Femke Steenbergen en Patty Wijnen waren eerder te gast over het peperdure medicijn Spinraza, een middel tegen de spierziekte SMA. Beide moeders hebben een kind dat lijdt aan deze ziekte. Hoe helpt deze initiatiefnota hun strijd voor een transparantere markt met betaalbare medicijnen? Aan tafel schuiven PvdA-Kamerlid Sharon Dijksma en de twee moeders aan om het initiatief te bespreken.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.