Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

13 Reasons Why: Hoe kunnen we praten over zelfdoding?

01-06-2017

De populaire Netflix-serie 13 Reasons Why maakt themas als cyberpesten, slut-shamingen zelfdoding bespreekbaar, maar is ook aan kritiek onderhevig door de expliciete scne van de zelfdoding van de hoofdpersoon. Jynthe Tromp en Klaartje de Leeuw herkennen zichzelf in de serie en vinden het belangrijk om hun eigen ervaringen te delen.


Maatschappijwetenschappen-docent Volkan Tasdan geeft les op een middelbare school en gebruikt de serie als lesmateriaal. Moeder Monique Tromp vertelt hoe zij haar dochter heeft geholpen tijdens haar depressie en psycholoog Ingrid Kamerling vertelt over het verlies van haar zusje aan zelfdoding. Ze maakte hierover eerder de documentaire In het hoofd van mijn zusje om te achterhalen waarom haar zusje niet meer verder wilde leven.



Tijdens en na de uitzending kunt u voor vragen terecht bij de hulpverleners van 113, in de 113-chatservice of via het nummer 0900-0113.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.