Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Anne Fleur Dekker moet onderduiken na oude tweet over Geert Wilders

28-03-2017

Activiste, columniste en medewerkster van de GroenLinks-fractie in Hilversum, Anne Fleur Dekker, moest onderduiken omdat ze wordt bedreigd. Volgens Dekker zijn de bedreigingen van aanhangers van Thierry Baudet en Geert Wilders afkomstig. Ze begonnen nadat zij een stuk had gepubliceerd waarin ze Baudet een Wilders in schaapskleren had genoemd. 

De bedreigingen van Dekker zouden zijn toegenomen nadat Wilders op 19 maart een bericht van de website liefdevoorholland.com via Facebook had verspreid. Daarin werd gezegd dat zij een oproep had gedaan om Wilders te stenigen en dat zij bij de verkiezingen van 15 maart voorzitter van een Hilversums stembureau was geweest.

Uit een reconstructie in NRC Handelsblad blijkt dat de oproep een reactie is van Dekker op een tweet van een vrouw die een oproep doet om stenen naar een moskee in Belgi te gooien. Bij Pauw doet Anne Fleur haar verhaal.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.