Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Remy Bonjasky en Jan-Hein Kuijpers over 'OJ: Made in America'

17-11-2016
OJ Simpson was in Amerika een sportheld van het kaliber Johan Cruijff toen hij in 1994 in Los Angeles voor de rechter kwam omdat hij beschuldigd werd van moord op zijn ex-vrouw en haar minnaar. Een jaar later werd hij vrijgesproken door de jury; payback voor de eerdere vrijspraak van de blanke agenten die de zwarte Rodney King in elkaar sloegen. Tenminste, dat zeggen twee juryleden in de schitterende documentaire OJ: Made in America. De makers hebben gesproken met vrienden van Simpson, advocaten, familieleden van zijn ex-vrouw Nicole en andere getuigen. De film duurt ruim zeven uur en is komende zaterdag te zien op documentairefestival IDFA in Amsterdam. Voormalig K1-vechter Remy Bonjasky en strafpleiter Jan-Hein Kuijpers hebben er al met rode konen naar gekeken en vertellen er vanavond over aan tafel.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.