Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Datingfraude in Nederland

30-08-2016
Je ontmoet via een datingsite een leuke Amerikaanse ingenieur. Hij is aantrekkelijk, heeft een goede baan, stuurt je iedere dag lieve smsjes en zelfs bloemen en bonbons. Dan heeft hij geld nodig. Je vertrouwt hem omdat hij in nood zit, maar dan blijkt die Amerikaanse ingenieur ineens een bedrieger uit Nigeria. Weg liefde, weg geld en weg hoop. In Nederland hebben zich dit jaar al 207 mensen gemeld in verband met datingfraude. Tachtig hiervan zijn in totaal voor 1,4 miljoen euro de boot ingegaan. De omvang van het probleem is gigantisch, maar niet altijd zichtbaar. Te gast zijn twee slachtoffers van datingfraude: Marlon van Dalen (59) en Anja Jansen (59). Allebei dachten ze ware liefde te hebben gevonden, maar niets bleek minder waar.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.