Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Nederlanders terug uit gekaapt Egyptisch vliegtuig

30-03-2016

De zes Nederlanders die vastzaten in het gekaapte vliegtuig van EgyptAir zijn allemaal vrijgelaten. Een Egyptische man dwong de piloot van het toestel dat van Alexandri naar Cairo vloog, te landen in Cyprus. Hij droeg een neppe bomgordel. Volgens autoriteiten in Cyprus had de kaper geen terroristische bedoelingen: hij wilde enkel in contact komen met zijn ex-vrouw in Cyprus. Aan boord waren zes Nederlanders, waaronder Huub Helthuis en Elsayed Abdelzarek. Eerst mochten vrouwen en kinderen het toestel verlaten, daarna mensen uit het Midden-Oosten. Helthuis werd samen met vier andere passagiers het langste vastgehouden in het vliegtuig. Vanmiddag kwamen Abdelzarek en Helthuis aan in Nederland.  Gisteravond vertelden zij hoe ze zich staande hebben gehouden tijdens de vliegtuigkaping.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.