Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

A.F.Th. van der Heijden en Hannah Hoekstra over De Helleveeg

28-03-2016

Vanavond te gast: schrijver A.F.Th. van der Heijden en actrice Hannah Hoekstra. Van der Heijden is n van Nederlands bekendste auteurs en ontving in 2013 de belangrijkste literatuurprijs voor zijn oeuvre: de P.C. Hooft-prijs. Hannah Hoekstra is verbonden aan het Nationale Toneel en heeft een Gouden Kalf op haar naam staan.

Nu is n van Van der Heijdens boeken verfilmd: De Helleveeg. Een familiedrama dat zich afspeelt in de jaren 50. Hoofdpersonage Tante Tiny, gespeeld door Hoekstra, verstoort vuilbekkend menig familiebijeenkomst met harde verwijten en scheldpartijen. Achter deze woede schuilt een geheim dat aan het einde van de film wordt onthuld. De film omspant maar liefst 55 jaar. Bijzonder detail aan de film is dat de acteurs met behulp van make-up verschillende leeftijden spelen: zo speelt Hannah Hoekstra zowel de 14-jarige als de 69-jarige Tiny.

We praatte met A.F.Th. van der Heijden en actrice Hannah Hoekstra over de film, Van der Heijdens jeugd en Brabant in de jaren 50.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.