Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Frits Wester en Wil Schuurman over de Centrumpartij

28-03-2016
Dertig jaar geleden verloor Wil Schuurman haar been bij een aanslag op de Centrumpartij. Haar man, Hans Janmaat, was destijds de fractievoorzitter van deze Centrum Democraten. Hij overleed in 2002. Wil Schuurman zat van 1994 tot 1998 voor de Centrum Democraten in de Tweede Kamer. De partij was nogal omstreden op het gebied van immigratie. In het partijprogramma Oost West Thuis Best stond onder andere: Nederland is geen immigratieland, eigen volk eerst, en de leus Vol = vol. Hoe kijkt zij terug op de denkbeelden van deze partij? En hoe kijkt zij nu naar de politieke opstelling van Geert Wilders? Samen met Frits Wester, politiek commentator voor de RTL, keken we terug op een roerige periode in de Nederlandse politiek.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.