Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Edwin van der Sar en Jip Maathuis over Brandsfit

11-03-2016
In 2009 kreeg Annemarie, de vrouw van Edwin van der Sar, een hersenbloeding. Na een zware revalidatie wist zij daarvan te herstellen. Daarop besloten ze vervolgens de Edwin van der Sar Foundation op te richten om mensen die in hetzelfde schuitje zitten te helpen met hun revalidatie. Jip Maathuis is een jonge ondernemer die als negenjarig ventje begon met de website jipsgoededoelen.nlwaarmee hij rond Sinterklaastijd geld ophaalt door chocoladeletters te verkopen. Daardoor heeft hij al 20.000 oorlogskinderen kunnen helpen. Nu heeft hij een nieuw initiatief: Brandsfit, waarmee hij kinderen uit achtergestelde gezinnen aan tenues helpt, zodat ze aan teamsport kunnen doen. Elke 2,50 euro die daarmee wordt verdiend, gaat naar de Edwin van der Sar Foundation. Edwin en Jip zijn vanavond bij ons te gast om hierover te praten.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.