Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Moet er een boycot komen voor Russische atleten?

10-03-2016
De Russische topschaatser Pavel Kulizhnikov, Europees kampioen shorttrack Semjon Jelistratov en de Russische toptennisster Maria Sjarapova zijn positief getest op het sinds 1 januari 2016 verboden middel meldonium, een medicijn om hartproblemen te bestrijden. Meldonium heeft ook een prestatie bevorderende werking, daarom heeft het anti-dopingagentschap WADA, het middel aan de dopinglijst toegevoegd, want het vermoeden bestond dat steeds meer sporters het middel gebruikten. Een Duits onderzoek uit 2015 bevestigde dat: 17 procent van de Russische sporters had het middel in hun lichaam. Wisten de Russen wat ze aan het doen waren of is het een ongelukkige samenloop van omstandigheden? Vanavond praten ex-wielrenner Thomas Dekker, ex-schaatser Mark Tuitert, ex-hockeyspeler Fatima Moreira de Melo en journalist en Ruslandkenner Pieter Waterdrinker hierover in onze uitzending en ook over de vraag: moet er een boycot voor Russische atleten komen?

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.