Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Felix Govers & Paul Voors legden verhalen Syrische IS-slachtoffers vast

09-12-2015
Wat gebeurt er als IS jouw stad verovert en je plotseling moet vluchten? Die vraag stelden de jonge documentairemakers Felix Govers, Paul Voors, Laurens van de Geer en Stephan Valkenier zichzelf. Na een ontvoeringscursus reisden ze af naar Irak om daar het verhaal van de Syrische IS-slachtoffers vast te leggen. Omdat hun reis zeker niet zonder gevaar was nam Felix zelfs een afscheidsvideo op. In de documentaire worden vier bijzondere verhalen van vluchtelingen met verschillende religies en leeftijden in beeld gebracht. De meeste indruk op Voors maakte het verhaal van een yezidi-meisje dat was ontvoerd door IS: "Ze moest zich bekeren tot de Islam en trouwen met een man die al meerdere vrouwen had. Ze is veel mishandeld en verkracht." Regisseurs Felix Govers (21) & Paul Voors (21) vertellen vanavond over hun documentaire A long road ahead.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.