Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Thuiszorgmedewerkers & Wouke van Scherrenburg luiden de noodklok

02-12-2015
Het dieptepunt lijkt bereikt in de thuiszorg: ouderen die van 6 naar 2 uur zorg per week gaan, wiens huis niet meer fatsoenlijk schoongemaakt kan worden en die geen persoonlijke aandacht meer krijgen. De chaos in de thuiszorg is zelfs zo groot dat ruim 50 zorgbedrijven in een paginagroot stuk in de krant de noodklok luiden over de lage tarieven en het gebrek aan baanzekerheid. Volgens directeur Zion Jongstra van het bijna failliete TSN Thuiszorg is de bodem in zicht. Hoe moet de thuiszorg gered worden van de ondergang? Thuiszorgmedewerksters Annet van de Laar, Marita Swan, Petra Olijerhoek en journaliste Wouke van Scherrenburg maken zich grote zorgen en vertellen vanavond over hun vaak schrijnende werkomstandigheden.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.