Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Diederik Samsom en Ralph & Bionda de Kreij over vluchtelingenopvang

02-11-2015
Ralph en Bionda de Kreij luidden de noodklok over de opvang van vluchtelingen in Nederland. Ralph en Bionda helpen al een aantal weken een groep vluchtelingen die ze hebben ontmoet toen ze zich als vrijwilliger aanmeldden in een sporthal in Pijnacker. Inmiddels is de groep al vijf sporthallen verder en worden ze vandaag naar hun zesde verblijf gebracht. Het echtpaar maakt zich enorme zorgen om de psychische gesteldheid van de groep. Ze slapen slecht, zitten er mentaal doorheen en de opvang is soms minimaal.

Er moet meer Europees geld naar regios in het Midden-Oosten als we vluchtelingen daar willen opvangen. Daarvoor pleit Diederik Samsom, die dit weekend in Libanon was. De leider van de PvdA bezocht in het land een vluchtelingenkamp. Volgens Samsom is het belangrijk dat we de buurlanden veel meer bijstaan, omdat de vluchtelingen anders massaal hier heenkomen. Pauw spreekt vanavond met hem over zijn plannen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.