Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Gitte Stevens en Niki van der Naald over grootschalige actie tegen motorbende Ba

27-05-2015

Bij een grootschalig actie van de politie is woensdag een xtc-laboratorium van motorbende Bandidos opgerold. Ook zijn er twintig personen opgepakt, waaronder bendeleider Harry Ramakers. Maandag zei minister Ard van der Steur bij een bliksembezoek aan Maastricht nog dat Limburg kan rekenen op alle nodige middelen om de bendes te bestrijden. De provincie is de Hells Angels en Bandidos meer dan zat, en gaat de strijd met ze aan.


Aanleiding is een escalerende vete tussen de twee grote bendes, die voornamelijk op Limburgs grondgebied wordt uitgevochten. Sinds de Bandidos vorig jaar naar de provincie kwamen, wordt er gevochten om de afzetmarkt voor drugs en wapens. In Pauw een gesprek met Gitte Stevens, clubadvocaat van de Bandidos en journaliste Niki van der Naald, die de zaak op de voet volgt voor Dagblad de Limburger.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.