Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Nog steeds weinig vrouwen in de barbecuetop

26-05-2015
Het gaat niet goed met het aantal vrouwen achter de barbecue. Volgens de wet zou 30% van de Nederlandse barbecues aangestoken moeten worden door een vrouw, maar dat streefpercentage werd ook het afgelopen jaar niet gehaald.

Annemarie van Gaal is voorzitter van de lobbygroep Burning Women, die meer vrouwen in de barbequetop wil krijgen. Volgens haar is er nog altijd sprake van een old BBQ-network, waar vrouwen maar moeilijk tussen komen. Ze wil daarom een vrouwen-quotum in het culinaire buitenleven.

Top-bbqer Herman den Blijker is daar fel op tegen. Hij vindt dat je moet selecteren op basis van kwaliteit. Volgens den Blijker hebben mannen meer bbq-gevoel, omdat ze al sinds de evolutie meer met vuur bezig zijn. Die voorsprong haal je als vrouw niet meer in, aldus den Blijker. Ook zouden vrouwen achter de barbecue een te groot risico vormen voor de nationale veiligheid.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.