Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Trouw neemt na onderzoek afstand van term Bermudadriehoek

15-05-2015

Dagblad Trouw neemt afstand van eerdere verhalen over de zogenaamde Bermudadriehoek. De krant plaatste de afgelopen eeuwen diverse omstreden reportages over het bestaan van het mysterieuze fenomeen. Trouw stuurde acht redacteuren naar Bermuda om onderzoek te doen.


De redactie sprak met ruim 180 verdwenen zeelieden. Uit de interviews blijkt dat er weliswaar schepen in een andere dimensie zijn gezogen en vliegtuigen door occulte aliens zijn ontvoerd, maar niet op de schaal waar Trouw eerder over berichtte. Volgens hoofdredacteur Cees van der Laan is de term Bermudadriehoek dan ook ongelukkig gekozen. De hoofdredacteur heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan de intergalactische heerser Xenuplok, verantwoordelijk voor de incidentele verdwijningen in de Bermudaregio.

 

Een aantal redacteuren keerde niet terug uit Bermuda. Zij zullen voortaan hun zouteloze stukken vanuit een parallel universum schrijven. Volgens Trouw heeft dat geen gevolgen voor de bezorging.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.