Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Veel tolerantie voor homos die niet op mannen vallen

11-05-2015

Het gaat goed met de acceptatie van homos in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau. Wel hebben veel mensen moeite met homoseksuele mannen die op mannen vallen.

 

Tachtig procent van de Nederlanders vindt het prima als homos hand in hand op straat lopen, zolang ze dat niet doen met elkaar. Driekwart vindt dat homos zichzelf moeten kunnen zijn en op vrouwen moeten vallen.

 

De 21-jarige Aaron Verburg is zelf homo en werd vroeger vaak uitgescholden op straat. Aaron is blij dat het in Nederland relatief makkelijk is om uit te komen voor je geaardheid: Sinds ik gewoon een vriendin heb, accepteert iedereen me zoals ik ben.

 

En dan nog dit:

Hemelvaart is waarschijnlijk niet te zien in Nederland. Volgens de laatste weersvoorspellingen gooit de bewolking roet in het eten. Wie een heldere Hemelvaart wil zien, moet naar Zuid-Europa.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.